اهالی این کوچه در طرح تفکیک زباله از مبدا مشارکت زیادی دارند و مبالغی که از تحویل زبالههایشان جمعآوری میشود، به نیازمندان محله هدیه میکنند. « زهرا کشاورز» یکی از بانوان این کوچه است که شورایار نیست، اما در فعالیتهای اهالی، نقشی پررنگ دارد.
همسایههای قدیمی در خانههای نو
بسیاری از همبازیهای « زهرا کشاورز» که در کوچه « آزاده جعفری» کودکی و نوجوانی خود را سپری کرده بودند، بعد از تشکیل خانواده هم از آنجا دل نکندند و همسایه پدر و مادرها و بزرگترهای کوچه شدند.
وقتی شوروشوق نوسازی بافت فرسوده به منطقه ١٧ رسید، کشاورز و همسایههایش تصمیم گرفتند خانههای قدیمیشان را بازسازی کنند تا در آپارتمان های زیبا و نونوار دوباره دور هم جمع شوند. در همان سالها طرح تفکیک زباله از مبدا در مدیریت شهری منطقه کلید خورد و آموزشگران اداره بازیافت با آموزش چهره به چهره شهروندان، تلاش میکردند آنها را با مزایای این طرح زیست محیطی آشنا کنند.
کشاورز که عادت داشت درباره هر طرح نو و تازهای کنجکاوی نشان دهد، با اطلاع از چند و چون ماجرا، مشتاق شد طرح را در آپارتمان محل سکونتش اجرا کند.
یک کوچه پاکیزه
کشاورز در طبقه چهارم آپارتمانی زندگی میکرد که آسانسور نداشت. اما او نه تنها زبالههای تفکیک شده واحد خودش را هر روز به ماشین ملودیدار میرساند، بلکه چند سطل جداگانه برای قرار دادن زبالههای خشک وتر در پاگرد راهروها گذاشته بود تا همسایههایی که توانایی بالا و پایین رفتن از پلههای فراوان را ندارند، کیسههای زباله خود را داخل سطل بگذارند و او آنها را به غرفههای بازیافت تحویل دهد.
کمکم همسایهها با دیدن اصرار کشاورز در انجام این کار و افزایش آگاهیشان نسبت به فواید طرح، متقاعد شدند با تغییر رفتارهای نادرست خود در جمعآوری زبالههای خانگی، به آبادی شهر و کشورشان کمک کنند. دیگر حتی ساعت ٩ شب هم از ابتدا تا انتهای کوچه کیسه زبالهای پیدا نمیشد و رفتگران محله فقط باید سطل مکانیکی سر کوچه را تخلیه میکردند.
قدمهای خیر برای کمک به نیازمندان
تنها مشکل و آشفتگی کوچه، ملک متروکهای بود که از جریان نوسازی کوچه جا مانده و به زباله دان و محل رفت وآمد افراد ناباب تبدیل شده بود. اهالی محله برای حل این مشکل آستین بالا زدند و پس از نامهنگاریهای مختلف آنها به مدیریت شهری، خانه متروکه به پارکینگی مسطح تبدیل شد.
وقتی کارخانههای تولید ویلچر دست نیازشان را به سوی مردم دراز کردند و از آنها خواستند در بطریهای پلاستیکی را برای ساخت یکی از قسمتهای مخصوص ویلچر جمعآوری کنند، در ازای درهای بطری آب و نوشابهای که اهالی کوچه آزاده جعفری، از سفرههای احسان و میهمانیهای خود جمعآوری کرده بودند، ٤ ویلچر خریداری و به معلولان اهدا شد.
همسایههای کوچه پاکیزه محله یافت آباد برای کمک به نیازمندان محله تدبیر جالبی اندیشیدهاند. آنها بنیه مالی چندانی ندارند تا به این افراد کمکی درخور و قابل توجه داشته باشند، اما مبلغی که در ازای تحویل زبالههایشان از مسئولان بازیافت دریافت میکنند، در اختیار کشاورز قرار میدهند تا به دست همسایههای نیازمند و آبرومندشان برساند.
نظر شما